باید جنایت میناب را به یک گفتمان ملی تبدیل کنیم
  • مهر ۲۸, ۱۴۰۵ ساعت: ۱۶:۰۱
  • شناسه : 88464
    ♥0
    وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تأکید بر ضرورت تمرکز و سازماندهی فعالیت دستگاه‌های عضو ستاد جنایت شهدای میناب، گفت: هدف این است که حادثه میناب از یک واقعه به گفتمانی ملی تبدیل شود؛ گفتمانی که هم در حافظه جمعی ایرانیان ماندگار بماند و هم در عرصه جهانی، جنایت رخ‌داده را به اثبات برساند.
    پ
    پ

    سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در حاشیه دومین نشست ستاد جنایت شهدای میناب، با اشاره به ضرورت هماهنگی میان دستگاه‌های عضو این ستاد اظهار کرد: باید مجموعه کشور در ستادی متمرکز شود که همه دستگاه‌های عضو و فعال در آن، فعالیت‌های خود را به‌صورت سازمان‌یافته پیش ببرند و از اقدامات موازی و پراکنده جلوگیری شود. امروز گزارش‌های بسیار خوبی از تلاش‌های حدود ۲۹ دستگاه ارائه شد و شاهد بودیم که چه میزان فعالیت در این زمینه انجام شده است.

    وی با اشاره به هدف اصلی این اقدامات افزود: این تلاش‌ها معنای مشخصی دارد و آن، تصمیم برای تبدیل حادثه میناب به یک گفتمان ملی است. این حادثه چنین ظرفیتی دارد و اگر به‌درستی به آن پرداخته شود، می‌تواند به یک گفتمان ملی تبدیل شود.

    وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای تبیین این موضوع به جایگاه شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: پیش از شهادت، با فرمانده‌ای روبه‌رو بودیم که سرباز ملت بود؛ اما پس از شهادت، حاج قاسم به یک گفتمان تبدیل شد. در کشور نیز مصادیق متعددی از این دست وجود دارد. اراده این ستاد و دولت آن است که پدیده و جنایت میناب نیز به یک گفتمان ملی تبدیل شود.

    صالحی‌امیری با تأکید بر نقش نظام آموزشی در ماندگاری این واقعه در حافظه نسل‌های آینده تصریح کرد: وزارت آموزش‌وپرورش باید کاری کند که دانش‌آموزان در مدارس و کتاب‌های درسی خود بدانند در میناب، کودکان مظلوم و بی‌گناه در یک جنگ نابرابر به شهادت رسیدند. این کودکان نیروی نظامی نبودند که بتوان گفت در مقابل طرف مقابل جنگیده‌اند و در نتیجه، به‌طور طبیعی خسارت دیده‌اند.

    وی دومین محور مهم فعالیت‌های ستاد را اثبات وقوع جنایت در عرصه جهانی دانست و اظهار کرد: نکته دیگری که اهمیت بسیار زیادی دارد، این است که بتوانیم در عرصه جهانی ثابت کنیم جنایتی اتفاق افتاده است. این موضوع به کار حقوقی سنگینی نیاز دارد و نهادهای حقوقی مسئولیت این کار را با محوریت جمهوری اسلامی ایران بر عهده گرفته‌اند تا در محافل بین‌المللی پیگیری شود.

    وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: هدف این است که جنایت میناب به‌عنوان سومین جنایت آمریکا در جهان معرفی شود و برای همیشه در حافظه جهانی باقی بماند.

    صالحی‌امیری با اشاره به ضرورت تبدیل احساس و شعار به شناخت و باور عمومی گفت: محور نخست، تبدیل احساس و شعار به معرفت در جامعه ایران است. در این زمینه، وزارت آموزش‌وپرورش، حوزه هنری، سازمان تبلیغات اسلامی، آموزش عالی و دیگر مجموعه‌های فرهنگی مسئولیت دارند.

    وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه هنری افزود: در حوزه هنری، تولید فیلم، سریال، کلیپ و تیزر در دستور کار قرار گرفته است. همچنین سمفونی و رمان‌هایی در این زمینه در حال تولید است.

    وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به انتشار مجموعه‌ای از آثار ادبی درباره شهدای میناب اظهار کرد: امروز شاهد یکی از آثار شعری هستیم که حاصل تلاش حدود ۵۰۰ تن از شاعران کشور است. این اشعار در قالب کتابی ۶۷۰ صفحه‌ای گردآوری شده و خوشبختانه اکنون در چاپخانه قرار دارد و تلاش می‌کنیم مراسم رونمایی از آن نیز برگزار شود.

    وی از دیگر اقدامات در حوزه ادبیات کودک و نوجوان خبر داد و گفت: کار دیگری که در حال انجام است، تهیه مجموعه‌ای چهارجلدی است که بزرگان حوزه کودک و نوجوان در نگارش آن مشارکت داشته‌اند. همچنین رمانی درباره شهدای میناب در دست تهیه است.

    صالحی‌امیری با اشاره به تلاش برای بازتاب روایت کودکان و دانش‌آموزان ایرانی از این واقعه افزود: یکی دیگر از اقدامات، ثبت روایت کودکان و دانش‌آموزان ایران از حادثه میناب است. هر یک از این روایت‌ها با زبانی متفاوت و بسیار جذاب و عاطفی بیان شده‌اند. حدود ۲۰۰ اثر در این زمینه گردآوری شده که در حال حاضر مراحل چاپ را طی می‌کنند.

    وی نقاشی را از دیگر قالب‌های هنری مورد توجه در این برنامه دانست و گفت: مجموعه‌ای از آثار نقاشی نیز آماده شده و اکنون در مرحله چاپ است. این اقدامات، بخشی از مجموعه گسترده برنامه‌هایی است که در حال اجراست.

    وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین با تأکید بر ضرورت توجه به مردم میناب اظهار کرد: مردم این منطقه در پی ظلمی که به آنان شده است، حق دارند از وضعیت مظلومیت خارج شوند.

    حمایت از آنان باید در حوزه‌های مختلف، از جمله زیرساخت‌ها و پشتیبانی‌های لازم، انجام شود.

    به گزارش خبرگزاری میراث آریا صالحی‌امیری در پایان با تأکید بر ضرورت تبدیل میناب از یک شهر در استان هرمزگان به نمادی ملی خاطرنشان کرد: نتیجه نهایی باید این باشد که میناب از یک شهر در دل هرمزگان، به موضوعی در دل مردم ایران تبدیل شود. در طول هشت سال جنگ تحمیلی، مناطق بسیاری از کشور، از خوزستان و ایلام تا کرمانشاه و آذربایجان غربی، درگیر جنگ بودند و همه ایران از این جنگ تأثیر پذیرفتند؛ اما وقتی از آن دوران سخن می‌گوییم، خرمشهر به نماد جنگ تبدیل شده است. میناب نیز باید به یک نماد ملی در ایران تبدیل شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.