وبسایت خبری «صدی البلد» مصر پیش از ظهر امروز (پنج شنبه) نوشت که روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی عنوان کرده که این کشور و گروه کوچکی از کشورهای خاور میانه در تلاش هستند تا به سرعت طرحی مفصل و فراگیر جهت برقراری صلح پایدار در منطقه میان رژیم صهیونیستی و فلسطینیان شامل یک جدول زمان بندی قطعی برای تشکیل کشور مستقل فلسطین را تکمیل کنند.
این روزنامه در گزارش خود از برخی مقامات آمریکایی و عرب نقل کرده که طرح مذکور ممکن است ظرف چند هفته اعلام شود و فوریت و تلاش برای تکمیل آن نیز با تلاش های در راستای توقف جنگ مرگبار و ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه و آزادی افراد تحت اسارت گروه های مقاومت فلسطینی در این نوار ارتباط مستقیمی دارد.
به گفته مسئولان آمریکایی و عرب، آتش بس اولیه میان رژیم صهیونیستی و گروه های مقاومت فلسطینی که باید شش هفته ادامه داشته باشد، زمان لازم جهت اعلام این طرح فراگیر، جلب حمایت برای طرح و انجام برخی اقدامات اولیه در راستای اجرای آن از جمله تشکیل یک دولت فلسطینی موقت را فراهم می سازد.
بنا بر این گزارش، دولت «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا امیدوار است که مبادله اسرای صهیونیست و فلسطینی حتی پیش از آغاز ماه مبارک رمضان یعنی در کمتر از یک ماه آینده محقق شود جایی که یک منبع آمریکایی در این باره به واشنگتن پست گفته که «کلید (اجرای طرح)، معامله گروگان ها است».
در حالی که دولت آمریکا و کشورهای شریک در این طرح از جمله مصر، اردن، قطر، عربستان سعودی، امارات و تشکیلات خودگردان فلسطین برای دستیابی به توافق هایی میان خود تلاش می کنند، ترس آنها از این است که تجاوز زمینی نیروهای رژیم صهیونیستی به شهر مرزی «رفح» در جنوب نوار غزه به فروپاشی این تلاش و همچنین از بین رفتن امکان دستیابی به توافق مبادله اسرا منجر شود.
منبع آمریکایی مذکور در این باره اظهار داشت: فیلی که در اتاق برنامه ریزی می چرخد، اسرائیل است؛ این که آیا دولت آن چیزهایی که مورد بحث است – تخلیه بسیاری از شهرک های صهیونیست نشین اگر همه آنها نباشد، تشکیل یک کشور فلسطینی با پایتختی بیت المقدس شرقی، بازسازی نوار غزه و توافقنامه های تامین امنیت و دولت مشترک برای این نوار و کرانه باختری رود اردن – را می پذیرد یا نه.
واشنگتن پست در ادامه گزارش خود آورده است: در مورد اقدامات مربوط به منطقه یهوده و سامره (کرانه باختری) و نوار غزه، چیزی که باعث امید است این که ضمانت های امنیتی که به اسرائیل ارائه می شود در کنار عادی سازی روابط آن با عربستان و برخی دیگر از کشورهای جهان عرب، کار را برای رد آنها دشوار می سازد.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، با این حال «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هیچ گونه نشانه دال بر پذیرش خواسته های جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در معامله تبادل اسرای دو طرف یا عقب نشینی از مخالفت با تشکیل کشور مستقل فلسطین، از خود نشان نداده است.
منابع آمریکایی در همین حال اعلام کردند که حمایت زودهنگام دولت این کشور از تشکیل کشور مستقل فلسطین حتی زمانی که عناصری مانند اصلاحات سیاسی، تضمین های امنیتی برای رژیم صهیونیستی و فلسطینیان، عادی سازی روابط با این رژیم و بازسازی نوار غزه در دست اجرا باشد نیز در حال بررسی است.
از سوی دیگر، یک منبع عربی در گفت و گو با واشنگتن پست، ضمن اعلام این که شاخه سیاسی جنبش حماس نیز باید در مذاکرات پیش رو شرکت داده شود حتی اگر در دولت بعدی فلسطین نیز حضور نداشته باشد، تاکید کرد: ما به کسی نیاز داریم که نماینده حماس باشد تا حضور آنها در کنار ما تضمین شود.
منبع مذکور ضمن تاکید بر این که اگر حماس حضور پیدا نکند، راضی نخواهد شد و بار دیگر دو دولت به رهبری این جنبش و جنبش آزادی بخش فلسطین (فتح) و اختلافات قبلی دو طرف در کار خواهد بود، افزودک اگر یک دولت جدید فلسطینی بتواند دو سال ثبات و شکوفایی محق سازد، دیگر کسی به حماس رأی نخواهد داد.
منبع: شفقنا
ثبت دیدگاه