آیا جنگ غزه باعث خروج آمریکا از عراق و سوریه خواهد شد؟
  • آذر 22, 1402 ساعت: ۱۶:۱۱
  • شناسه : 71342
    2
    نشریه کریدل در گزارشی نوشت؛ به رغم این‌که غزه در حال حاضر در کانون توجه خاورمیانه قرار گرفته؛ ولی محور مقاومت از این رو که قائل به حضور دو نیروی اشغالگر- و نه فقط اسرائیل- در منطقه است، ماموریت خود برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در منطقه را با تمرکز کامل دنبال می‌کند.
    پ
    پ

    آمریکا با حمایت صریح از حمله نظامی اسرائیل به غزه، خود را در سراسر غرب آسیا و به خصوص در عراق و سوریه بی‌ثبات در معرض آسیب‌های بسیاری قرار داده است.

    حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در این مناطق؛ فارغ از مسایلی مانند تقویت صلح یا ثبات؛ تنش‌های موجود بین نیروهای ایالات متحده با گروه‌های ضداسرائیلی را- که به شدت از مقاومت فلسطین در غزه حمایت می‌کنند- افزایش داده است.

    واشنگتن در جنگ غزه در زمینه هم‌سویی با تل‌آویو بیش از حد پیش رفته- و منافع، احساسات و موضع‌گیری‌های کشورها، دولت‌ها و شهروندان عرب و مسلمان را کاملاً نادیده گرفته است.

    در حقیقت وزارت امور خارجه آمریکا با وجود دو ماه کشتار و ویرانی بی‌امان از سوی اسرائیل، هم‌چنان با اظهارنظرهایی مانند این که تاکنون مدرکی دال بر کشته شدن عامدانه غیرنظامیان به دست نیروهای اسرائیلی پیدا نشده است، توهین به این جمعیت‌ها را ادامه می‌دهد.

    اگر حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراق یک فضای خصمانه عربی و اسلامی- البته همراه با صدها هزار جسد و میلیون‌ها آواره- ایجاد کرد که مردم منطقه هنوز از آثار و تبعات این فاجعه بهبود نیافته‌اند؛ حمایت تام و تمام آمریکا از سیاست جنایتکارانه اسرائیل و به خصوص تحویل ۱۰۰۰۰ تن سلاح و تجهیزات بر روی یک پل، جلوه‌ای دیگر از این بدنامی را به نمایش می‌گذارد.

    اگرچه تهاجم غیرقانونی آمریکا به عراق ۲۰ سال پیش رخ داد، اما بقایای دیدگاه خصمانه مردم نسبت به آمریکایی‌ها هنوز باقی است. در حقیقت میلیون‌ها آواره، صدها هزار جسد، شکنجه و تحقیر در ابوغریب و دیگر زندان‌های آمریکا و البته نوزادانی که هنوز با نقص‌های مادرزادی متولد می‌شوند، چیزی نیست که به این سادگی بتوان فراموش کرد.

    کسانی که هنوز از آن وحشت‌ها رهایی نیافته‌اند، اکنون به تماشای حمایت آمریکا از اسرائیل نشسته‌اند- که دارد شبیه همان قتل.عام را این بار در غزه علیه گروهی دیگر از برادران عرب و مسلمان آن‌ها انجام می‌دهد.

    حضور مستمر در منطقه

    تنها از هفتم اکتبر به این سو؛ ایالات متحده حداقل ۱۰۰۰۰ تن سلاح و تجهیزات جنگی برای تل‌آویو تامین کرده است. موضوعی که می‌تواند دردسرهای زیادی برای نیروهای اشغالگر ایالات متحده در عراق و سوریه ایجاد کند.

    در حقیقت نیروهای اشغال‌گر آمریکایی در عراق و سوریه، از نیروهای اشغالگر اسرائیلی حمایت می‌کنند که در حال ویران کردن غزه هستند و این می‌تواند برای آن‌ها خطرناک باشد.

    حاج ابوعلاء الولایی دبیرکل گردان‌های سیدالشهدا در گفت‌وگو با کریدل ادعا می‌کند که حضور آمریکا در عراق و سوریه برای مقابله با داعش یا تامین امنیت این کشورها نیست، بلکه این کشور برای قطع کردن شریان مقاومت در منطقه حاضر شده است.

    در حالی که حملات علیه نیروها و تاسیسات اشغالگر ایالات متحده به بالاترین حد خود رسیده، شک و تردید نسبت به حضور نظامی آمریکا در این کشورها دوباره سر بلند کرده است. جریانی که با تلاش‌های دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۹ برای خارج کردن همه نیروهای آمریکایی از سوریه یا به قول ترامپ «کشور شن و مرگ» آغاز شد. در این میان با این که تهدید داعش مدت‌ها بود که از بین رفته بود، اما تصمیم ترامپ با حملات بی‌رحمانه لابی‌های جنگی مواجه شد و حتی وزیر دفاع او نیز در اعتراض به این تصمیم استعفا کرد و بنیامین نتانیاهو هم از ترامپ خواست عقب‌نشینی را به تعویق بیندازد و البته رئیس‌جمهور آمریکا نیز این کار را انجام داد.

    حالا سناتور جمهوری‌خواه رند پال هم حرکتی مشابه برای خروج نیروهای آمریکایی از پایگاه‌های غیرقانونی خود در سوریه را آغاز کرده و تأکید دارد که: «مردم آمریکا از جنگ‌های بی‌پایان در خاورمیانه خسته شده‌اند، با این وجود ۹۰۰ نیروی آمریکایی هنوز در سوریه هستند بدون اینکه منافع حیاتی ایالات متحده در خطر باشد».

    مهم‌تر از این سوء ظن‌های موجود در مورد نقش آمریکا در حمایت از داعش و اقداماتش علیه نیروهای امنیتی عراق در طول نبرد آزادسازی است. تردیدهایی که وقتی در کنار اقدامات مشکوکی مانند حملات هوایی ایالات متحده به یگان‌های حشدالشعبی عراق- به جای داعش- قرار می‌گیرد خروج نیروهای آمریکایی را اجتناب‌ناپذیر جلوه می‌دهد.

    از آن‌جا که داعش در سال ۲۰۱۴ بهانه‌ای برای بازگشت نیروهای آمریکایی به عراق بود، محور مقاومت منطقه عقیده دارد که این موضوع تصادفی نیست که شبه‌نظامیان داعش چگونه توانستند مرز سوریه و عراق را بشکنند و زیر نظر نیروهای آمریکایی، برای اعلام خلافت خود از شهر رقه سوریه به طرف شهر موصل عراق پیشروی کنند.

    نکته مهم این که حتی پس از اعلام رسمی پیروزی دولت عراق بر داعش نیز- در سال ۲۰۱۷- نیروهای آمریکایی با استناد به عملیات‌های جاری علیه داعش از خروج از عراق خودداری کرده‌اند.

    این مسایل تحت تأثیر جنگ غزه می‌تواند این نتیجه را داشته باشد که در ماه‌های آینده شاهد افزایش پرواز موشک‌ها و پهپادهای انتحاری به مقصد سربازان و پایگاه‌های آمریکایی خواهیم بود- و این می‌تواند بی‌ثباتی و عدم اطمینان خطرناکی را به حضور ناخواسته آن‌ها بیفزاید.

    اینترسپت اخیراً اسناد محرمانه‌ای را فاش کرده که حکایت از سرقت تجهیزات نظامی حساس از پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه دارد. اتفاقی هشداردهنده- که اثربخشی اقدامات آمریکا برای محافظت از نیروهایش را زیر سوال برده است.

    در حالی که اشغالگری ایالات متحده توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی بین دولت‌ها و جمعیت‌های غرب آسیا را مختل می‌کند، این موضوع به خوبی مشخص است که ایرانی‌ها، ترک‌ها، عراقی‌ها، سوری‌ها و روس‌ها انتظار دارند که این روزها بگذرند و اشغال خارجی در منطقه به پایان برسد.

    قتل عام فلسطيني‌ها توسط آمريكا و اسرائيل اين آينده را نزديك‌تر و در دسترس‌تر از همیشه جلوه می‌دهد.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.