گرچه به ظاهر همه چیز طبیعی و عادی حلوه کرده تا در حضور مسعود سلطانی فر وزیر ورزش که به قول نبی دبیر فدراسیون (در همین مجمع ) با ذره بین اتفاقات فوتبال را رصد می کند ! مجمعی خوب و بدون چالش برگزار شود ، بدون آنکه اصولا به اعضای مجمع این فرصت داده شود که آنها نیز نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را پیرامون اساسنامه و دیگر موارد فوتبالی اعلام کنند .! در این رابطه شنیده شده که بعضی از اعضای مجمع درخواست اختصاص وقت برای صحبت را داشته اند اما به درخواست آنها توجهی نشده تا خروجی مجمع تایید اساسنامه فدراسیون فوتبال و برداشتن قدم اول در راه برگزاری انتخابات در اسفندماه سال جاری باشد .
البته فیفا هنوز بند اول اساسنامه که به تعریف فدراسیون اشاره دارد را مشروط تایید کرده و فدراسیون موظف است بعد از برگزاری انتخابات نسبت به رفع ابهامات موجود در این زمینه اقدام کند .
خوب است در اینجا به صحبت های براتی مسوول حقوقی فدراسیون در مجمع اشاره کنیم که گفته است : “فدراسیون به عنوان شخصیت مستقل حقوقی تعریف میشود. هیات رئیسه جدید که انتخاب شد، تا یک سال بعد از آن فدراسیون فرصت دارد تعریف خود را به موسسه مستقل، غیر انتفاعی، غیر دولتی و دارای شخصیت حقوقی تبدیل کند. البته این تغییر شکل حقوقی باید به موجب بازنگری قوانین ملی ورزش باشد که با همکاری دولت، مجلس، فیفا و کنفدراسیون آسیا انجام میشود.”
بطور طبیعی با توجه به چراغ سبز وزیر ورزش فعلی به هیات رییسه فدراسیون فوتبال بعید به نظر می رسد که مشکلی در این رابطه وجود داشته باشد ، مگر آنکه بعد از برگزاری انتخابات فدراسیون ، کار این تغییر بند آنقدر به درازا بکشد که عمر دولت دوازدهم کفاف ندهد و کار به دولت جدید کشیده شود . در آن صورت باید دید رویکرد وزیر آتی ورزش چیست و صد البته که این مساله نیز باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد که تا حدودی روند تصویب ممکن است به چالش کشیده شود . بویژه اگر وزیر بعدی ورزش نیز نظرش بر همراهی نباشد .
به هر حال در رابطه با اساسنامه جدید فدراسیون چند نکته وجود دارد که بویژه از مهدی محمد نبی دبیر فدراسیون- که فعلا تمام موضوعات به وی بر می گردد وحتی گفته می شود که روی دبیر کلی وی نیز در انتخابات پیش روی توافق لازم صورت گرفته است- انتظار می رود پاسخگوی آن باشد :
1- چرا کانون مربیان فوتبال ایران بعنوان مرجع و تشکیلاتی صاحب مجوز و اعضایی شناخته شده از مربیانی که سالها در فوتبال این مرز و بوم زحمت رشد و پرورش بازیکنان را عهده دار بوده اند ، نباید در مجمع فدراسیون عضو باشند . چرا اصولا این مساله مهم باید در هنگامه تدوین اساسنامه جدید از قلم بیافتد ؟
2- با توجه به اینکه اکثر مدیران فوتبال عضو مجمع قدراسیون هستند چه لزومی به عضویت اتحادیه ( مدیران ) فوتبال در مجمع وجود دارد ؟ موضوعی سوال برانگیز که گفته می شود در ابتدا نیز هیات رییسه با آن مخالفت می کند اما با توجه به حضور نبی در راس تشکیلات اتحادیه و دلخوری او از این بابت ،هیات رییسه چراغ سبز نشان می دهد تا همه چیز به خوبی و خوشی پیش برود .!
3- چرا جمعیت حامیان هواداران فوتبال ایران در مجمع عضویت ندارد ؟ آن هم در شرایطی که بسیاری از اعضای مجمع موافق این عضویت بوده اند ، اما چون به آنها وقتی را برای ارایه صحبت نمی دهند ، قضیه فعلا مسکوت گذاشته می شود .
بطور طبیعی اینکه اعضای مجمع از 75 عضو قبلی به 89 عضو افزایش یافته اند ، اقدام خوب و مثبتی است . اما بی شک هر چه اعضای مجمع از افراد صاحب نظر فوتبالی تشکیل شود ، آینده فوتبال ایران می تواند خود را بیمه کند و نباید چشم انداز به گونه ای باشد که عده ای از صاحبنظران و کارشناسان فوتبال مثل کانون مربیان و کانون هواداران جای خود را در مجمع فدراسیون تنگ دیده و جوابی نیز به خواسته برحق آنان برای عضویت داده نشود .
ثبت دیدگاه