تحلیلگران میگویند: «صادرات بیشتر نتیجه موفقیت ایران در دور زدن تحریم های ایالات متحده و همینطور اقدامات دو کشور برای گفتگو در مورد برخی مسائل مورد اختلاف بوده است.»
در همین حال شرکت SVB تخمین می زند که تولید نفت ایران در ماه اوت به 3.15 میلیون بشکه در روز افزایش یافته که بالاترین میزان از سال 2018 است؛ اما صادرات نفت خام و میعانات گازی کمتر از 2 میلیون بشکه در روز است. بدینگونه ایران در مسیر احیای تولید نفت قبل از تحریمها قرار دارد.
رویترز مینویسد: به نظر میرسد که دولت بایدن هم با افزایش تولید و فروش نفت ایران مخالفتی ندارد چون با نزدیک شدن به انتخابات نوامبر 2024، قیمت های بالای نفت نیز یک خطر سیاسی برای بایدن است. عرضه بیشتر در بازار جهانی می تواند قیمت ها را پایین نگه دارد. با این حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که دولت به اجرای تحریمها علیه ایران ادامه میدهد و ارقام صادرات نفت در طول زمان و بر اساس روششناسی در نوسان است.
چین همچنان اصلی ترین مشتری نفت ایران است اما به گفته تحلیلگران و داده های کشتیرانی، نفت ایران به سوریه و ونزوئلا نیز منتقل می شود.
بر اساس ارقام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که ایران یکی از اعضای آن است، نرخ تولید 3.15 میلیون بشکه در روز بالاترین رقم برای ایران از سال 2018 خواهد بود.
به گفته شرکت «تانکرترکرز» که محمولههای نفتی را ارزیابی میکند، برآورد میشود که صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در ۲۷ روز اول آگوست ۱.۹۲ میلیون بشکه در روز بوده که سهم آن ۱.۷۷ میلیون بشکه در روز است. بر اساس ارقام این شرکت، صادرات نفت اوت بالاترین نرخ ماهانه در سال جاری خواهد بود.
منبع: شفقنا به نقل از رویترز
ثبت دیدگاه