«کارزار تحریم علیه اسرائیل، گریبان حامیان آن را گرفته است؛ زیان چند میلیارد دلاری برندهای آمریکایی»
  • آذر 19, 1402 ساعت: ۱۴:۳۸
  • شناسه : 71120
    5
    زیان شرکت‌هایی که به دلیل حمایت آنها یا پشتیبانی کشورهایشان از حملات ویرانگر و مرگبار به نوار غزه در معرض کارزار تحریمی علیه اسرائیل قرار گرفتند، روز به روز آشکارتر و تاثیر اقتصادی سنگین آن روشن‌تر می‌شود.
    پ
    پ

    صورت‌های مالی صادره از بسیاری از شرکت‌های آمریکایی و غربی که به دلیل حمایت مستقیم آنها یا حمایت کشورهایشان از اسرائیل در حملات وحشیانه‌ به نوار غزه تحت تحریم مردمی قرار گرفته‌اند، عمق آسیب‌هایی را که این شرکت‌ها در معرض آن قرار دارند، آشکار می‌کند و تنها در یک مورد، ارزش سهام شرکتی چیزی در حدود ۱۲ میلیارد طی ۲۰ روز کاهش یافت؛ امری که بیانگر عمق بحران و فرار سرمایه‌گذاران در سایه سقوط درآمدهای این شرکت است.

    کارزارهای تحریم اسرائیل در کشورهای مختلف عربی و اسلامی و همچنین در بسیاری از کشورهای غربی که شاهد حضور اقلیت‌های عربی است، تشدید شده و شعله‌های این کارزارها پس از از سرگیری تجاوزات ارتش اشغالگر اسرائیل به غزه در اول دسامبر پس از چند روز آتش‌بس شدت بیشتری گرفته است.

    کلیپ‌های پخش شده از شعبه‌های زنجیره‌های تجاری، غذایی و کافی‌شاپ‌های آمریکایی از جمله «استارباکس»، «مک‌دونالد»، «کنتاکی» و « اچ اند ام» در پایان هفته گذشته نشان می‌دهد خالی از مشتری بوده‌اند همچنین‌استارباکس اعلام کرده سهام این شرکت همزمان با افزایش ترس سرمایه‌گذاران از کاهش شدید فروش این غول قهوه شاهد خسارت‌های سنگینی بوده است.

    به گزارش آژانس آمریکایی بلومبرگ، در عرض ۲۰ روز، حدود یک دهم ارزش بازار شرکت، معادل تقریباً ۱۲ میلیارد دلار، از بین رفت همچنین داده‌های مربوط به فروش این شرکت نشان می‌دهد که در ماه نومابر فروش‌ شرکت به صورت قابل توجهی کاهش یافته است در حالی که در سه ماهه مالی آخر خود به رشد فروش قوی ۸ درصدی دست یافته بود.

    اکتبر گذشته، استارباکس حمایت خود را از اسرائیل اعلام کرد و مدیریت این شرکت به بهانه استفاده نادرست از علامت تجاری شرکت، شکایتی را علیه اتحادیه کارگرانش به نام «اتحادیه کارگران استارباکس» ، تنظیم کرد که از فلسطین حمایت کرده بودند.

    بر اساس گزارشی که مجله آمریکایی «نیوزویک» در ششم ماه جاری منتشر کرد، جریان «نارضایتی عمومی» در جهان عرب حاکی از آن است که شعب شرکت‌های آمریکایی و غربی در دوره آتی با چالش بزرگی روبرو خواهند شد.

    به گزارش رویترز، پس از اعلام شرکت اصلی «مک دونالد» مبنی بر ارائه بسته‌ها و وعده‌های غذایی رایگان به سربازان رژیم صهیونیستی، رستوران‌های زنجیره‌ای مک‌دونالد به همراه استاربکس در معرض بیشترین کارزارهای تحریم علیه اسرائیل در جهان عرب قرار گرفته‌اند.

    این آژانس به نقل از منابعی در دفاتر اصلی مک‌دونالد در مصر اعلام کرد که فروش شعبه مصر در اکتبر و نوامبر گذشته حداقل ۷۰ درصد نسبت به دو ماه مشابه در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.

    در منطقه خلیج فارس، واکنش به کمپین تحریم علیه اسرائیل در کویت، قطر و عمان باعث شد مک‌دونالدز بین‌المللی و عوامل آن در اوایل ماه گذشته بیانیه‌ای صادر کنند و حمایت این رستوران‌های زنجیره‌ای معروف از هر کدام از «طرف‌های درگیر در خاورمیانه» را رد کنند.

    انتظار می‌رود این شرکت‌های جهانی در این ماه سودهای فصلی خود را در گزارشی اعلام کنند که حجم فروش و میزان تأثیر آن از فراخوان‌های تحریم را نشان خواهد داد.

    «نیهاد اسماعیل»، کارشناس مسائل اقتصادی در اظهاراتی به العربی الجدید گفت: «شرکت‌هایی که هدف تحریم در جهان عرب به ویژه در کشورهای حوزه خلیج فارس قرار گرفته‌اند، متحمل زیان‌های زیادی خواهند شد. »

    اسماعیل در این زمینه به مشکل مربوط به شعب شرکت‌های هدف تحریم در منطقه عربی و خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: «این شرکت‌ها توسط تاجران و سرمایه‌‌گذاران داخلی تحت عنوان حق امتیاز تجاری فعالیت می‌کنند و آنها درصدی از سود خود را به شرکت مادر در امریکا پرداخت می‌کنند لذا به این معنی است که خسارت‌ها شامل بخشی از اقتصاد ملی نیز می‌شود.»

    با این حال، به گفته اسماعیل، امکان ایجاد جایگزین‌هایی برای شرکت‌های دارای حق امتیاز با سرمایه و کارگران داخلی وجود دارد، این تحریم‌ها، پیام واضح مصرف‌کنندگان عرب است، یعنی ما مخالف حمایت نامحدود آمریکا از اسرائیل و جنگ این رژیم علیه غزه هستیم.

    در همین ارتباط، «حسام عایش»، کارشناس اقتصادی نیز بر این باور است که واکنش به تحریم‌ها نشان دهنده افزایش چشمگیر احساسات مردمی در مخالفت و محکومیت نسل‌کشی در غزه است که تاریخ هرگز نظیری برای آن ندیده است حتی جنایات نازی در این حد نبوده است. این تحریم نوعی مقاومت مردمی است، به ویژه در سایه ناتوانی رسمی که از جانب دولت‌ها شاهد هستیم.

    به گفته عایش، موضوعی که احتمال افزایش این خسارت‌ها را بیشتر می‌کند، این است که گروه مخاطب هدف کمپین‌های تحریم، عرب‌ها و مسلمانان، حدود یک چهارم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و در نتیجه، عامل بازدارنده‌ای برای سایر شرکت‌های خارجی است که قبل از حمایت از اسرائیل، سود و زیان خود را فکر کند.

    شاید این بار، طولانی شدن حملات اسرائیل به غزه و گسترش شبکه‌های اجتماعی تاثیر پررنگی در تحکیم و فراگیر شدن کارزار تحریمی و تغییر نقشه بازارهای منطقه داشته است.

    جنبش BDS اخیراً خواستار تشدید و افزایش تلاش‌های تحریمی شده است و در بیانیه‌ای که در وب‌سایت خود منتشر کرده بر ضرورت «برهم زدن صلح‌آمیز و مدبرانه نظام سلطه‌گرای غربی که به تسلیح، تأمین مالی و حمایت از دشمن اسرائیلی در برابر بازخواست اقدام می‌کند» تاکید کرده است.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.