همزمان با هشدارهای چین درباره تعامل مستقیم کشورهای غربی با دولت خودمختار تایوان و ارسال تسلیحات به این جزیره، آمریکا قصد دارد جتهای جنگنده در اختیار تایپه قرار دهد.
تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد بهرسمیت نمیشناسند.
نیروی هوایی آمریکا شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که «چالشهای پیچیده تولید» که عمیقتر از مسائل مرتبط با همهگیری کووید-۱۹ هستند، مانع ارسال جنگندههای جدید «اف-۱۶» به تایوان تا قبل از سال ۲۰۲۴ هستند.
به نوشته وبگاه شبکه «راشاتودی»، قرار بود تایپه دو فروند از ۶۶ فروند جنگنده اف-۱۶ را ذیل قراردادی به ارزش ۸ میلیارد دلار بین ماه اکتبر تا دسامبر سال جاری خریداری کند.
پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و میگوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض میکند و سیگنالهای نادرستی به نیروهای جداییطلب تایوان ارسال میکند.
باوجود این بیانیه نیروهای هوایی آمریکا، وزارت دفاع تایوان اما مدعی است که دریافت تمام جنگندههای مذکور تا سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده و انجام میگردد.
گروه مشاور هوانوردی «آئرو داینامیک» میگوید که شرکت لاکهید مارتین قراردهایی برای فروش جنگندههای اف-۱۶ به بحرین – که از هماکنون دریافت آنها را شروع کرده – اردن، اسلواکی، مغرب و بلغارستان، دارد.
پیش از این نیز وزارت دفاع چین وعده داده بود که قاطعانه هر جنبش جداییطلب در تایوان را درهم خواهد شکست و مداخله فزاینده آمریکا در این جزیره را باعث ایجاد شکاف در روابط پکن-واشنگتن دانست.
ثبت دیدگاه