طرح اسرائیل برای آینده غزه ناکام خواهد ماند!
  • اردیبهشت 21, 1403 ساعت: ۱۱:۴۳
  • شناسه : 82039
    4
    خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: طرح اسرائیل برای غزه پس از جنگ تمایل و اراده فلسطینی‌ها و دیگر بازیگران منطقه‌ای را نادیده می‌گیرد و برای همین به احتمال زیاد به جایی نخواهد رسید و ناکام خواهد ماند!
    پ
    پ

    گزارش‌ها حکایت از این می‌کند که مقامات تل‌آویو به دنبال مشارکتی کردن نظارت و کنترل بر نوار غزه در روزهای پس از جنگ هستند- و می‌خواهند ایالات متحده آمریکا و کشورهای عربی به‌طور مشترک کنترل این منطقه را در اختیار داشته باشند. ولی آیا چنین طرحی موفق خواهد شد؟

    روزنامه نیویورک‌تایمز هفته گذشته نوشت که مقامات دولت اسرائیل بی‌سروصدا در حال بحث و بررسی در مورد طرحی برای آینده غزه و حکمرانی این شهر پس از پایان جنگ هستند.

    این روزنامه به نقل از افرادی که در روند این مذاکرات حضور داشتند، نوشت که به نظر می‌رسد اسرائیل آماده است نظارت و کنترل نوار غزه را به طور مشترک به ایالات متحده آمریکا و شماری از کشورهای عربی از جمله مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی واگذار کند.

    طبق این طرح، ائتلاف ملل حدود ۷ تا ۱۰ سال بر نوار غزه حکومت خواهد کرد و پس از آن هم فلسطینی‌های مقیم غزه اجازه خواهند داشت از طریق رای‌گیری در مورد این‌که آیا می‌خواهند تابع دولت متحد فلسطین شوند یا نه، تصمیم‌گیری کنند. در این طرح هم‌چنین پیشنهاد شده که ارتش اسرائیل در این مدت حضور خود را در غزه حفظ خواهد کرد. روزنامه نیویورک‌تایمز تاکید کرد که تل‌آویو در ازای عادی‌سازی روابط با ریاض با این سناریو موافقت خواهد کرد.

    به نوشته این روزنامه، مقامات و تحلیلگران عرب عمدتاً به دلیل این که این طرح شامل موارد و مقرراتی نیست که راه را برای قانونی کردن کشور فلسطین باز کند، آن را محکوم کرده‌اند.

    دکتر مهمت راکیپ‌اوغلو استادیار دانشگاه و محقق اندیشکده لندنی مطالعات استراتژیک به اسپوتنیک می‌گوید: «به نظر من امکان ندارد این طرح محقق شود. با این حال حتی اگر هم این طرح اجرا شود، نخواهد توانست هیچ راه حل مشخصی برای این مشکل ارائه دهد، چرا که همه مشکلات این شهر زیر سر آمریکا و اسرائیل است».

    به عقیده راکیپ‌اوغلو؛ این پیشنهاد در تضاد مستقیم با راه حل دو کشوری قرار دارد- که در سال ۱۹۴۷ توسط سازمان ملل پذیرفته شده و پس از آن‌ هم در متن توافقنامه اسلو در سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۵ مورد تأیید قرار گرفته است. این کارشناس می‌گوید راه حل صلحی که توسط ملک‌عبدالله در سال ۲۰۰۲ پیشنهاد شد و اتحادیه عرب نیز در سال‌های ۲۰۰۲، ۲۰۰۷ و ۲۰۱۷ آن را تایید کرد، برای تل‌آویو غیرقابل قبول به نظر می‌رسد.

    طرح ملک‌عبدالله خواهان خروج کامل اسرائیل از نوار غزه، کرانه باختری و بلندی‌های جولان و ایجاد یک کشور فلسطینی با پایتختی بیت‌المقدس شرقی بود و در ازای آن نیز کشورهای عربی عادی‌سازی روابط خود را با اسرائیل تضمین می‌کردند.

    راکیپ‌اوغلو می‌گوید که «نتانیاهو نه تنها قصدی برای پایان دادن به جنگ غزه ندارد، بلکه قصد عقب‌نشینی نیز ندارد».

    ایال پینکو کارشناس نظامی اسرائیلی نیز مثل مهمت راکیپ‌اوغلو نگاهی بدبینانه به پیشنهادی دارد که توسط نیویورک‌تایمز توصیف شده- و نسبت به احتمال اجرایی شدن آن با تردید نگاه می‌کند. به گفته پینکو، واشنگتن علاقه‌مند است در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر بتواند به یک راه‌حل سریع برای حل بحران دست یابد. به گفته این کارشناس، تضاد منافع بازیگران پرشمار منطقه‌ای در مورد آینده نوار غزه یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که دستیابی به یک راه حل سریع را ناممکن کرده است.

    ایال پینکو می‌گوید که فلسطینی‌های مقیم غزه نیز بعید است که طرح پیشنهادی اسرائیل را بپذیرند. به گفته این کارشناس نظامی، تقریباً ۸۵ درصد از جمعیت غزه از حماس حمایت می‌کنند و نمی‌خواهند که تشکیلات خودگردان فلسطین بر نوار غزه حکومت کند.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.