خطرات و تهدیدهای «گروه واگنر» برای اروپا
  • مرداد 13, 1402 ساعت: ۱۵:۴۵
  • شناسه : 59526
    3
    آژانس خبری بی‌بی‌سی از خطرات و تهدیدهای گروه واگنر برای کشورهای اروپایی نوشت و از قول نخست‌وزیر لهستان، ماتئوژ موراویتسکی هشدار داده که واگنری‌ها می‌توانند خود را در قالب مهاجر وارد اتحادیه اروپا کرده و باعث تهدید کشورهای اتحادیه اروپا شوند.
    پ
    پ

    نخست‌وزیر لهستان هشدار می‌دهد که جنگجویان واگنر که در حال حاضر در بلاروس سکونت دارند ممکن است به عنوان مهاجر وارد اتحادیه اروپا شوند. به گفته ماتئوش موراویتسکی؛ گروه واگنر هم‌چنین می‌تواند در روند جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی از بلاروس به اتحادیه اروپا- که مقامات لهستان همواره به عنوان «جنگ ترکیبی» از آن نام برده‌اند- اختلال ایجاد کند.

    در روزهای اخیر مقامات لهستانی گفته‌اند که در حدود 100 نفر از نیروهای واگنر تا نزدیکی شهر گرودنو در نزدیکی مرزهای لهستان و لیتوانی پیش‌روی کرده‌اند.

    این ماجرا ریشه در ماجراهای ماه ژوئن روسیه دارد- که با شورش یک‌روزه نیروهای شبه‌نظامی واگنر آغاز و با توافق انجام‌شده برای پایان دادن به شورش و نقل مکان نیروهای واگنر به بلاروس به نقطه پایان رسید.

    ورشو می‌گوید حضور واگنر در بلاروس یک تهدید بالقوه برای لهستان و اتحادیه اروپا است و به این دلیل در تلاش است مرزهای شرقی خود را تقویت کند.

    الکساندر لوکاشنکو رهبر بلاروس، پیش از این بارها و بارها ایجاد بحران مهاجرتی در اروپا- از طریق انتقال مهاجران احتمالی به مرزهای خود با کشورهای اتحادیه اروپا و تسهیل عبور آن‌ها- را رد کرده است.

    با این حال ماتئوژ موراویتسکی هفته گذشته گفت که بیش از 100 نفر از اعضای گروه واگنر به مناطق شمال غربی بلاروس در نزدیکی شکاف سووالکی- که به مرز 60 مایلی (95 کیلومتری) لهستان با لیتوانی عضو اتحادیه اروپا اطلاق می‌شود که بلاروس و کالینینگراد روسیه را از هم جدا می‌کند- منتقل شده‌اند.

    موراویتسکی ادعا می‌کند که مزدوران واگنر ممکن است در قالب و ظاهر مرزبانان بلاروسی به مهاجران در زمینه عبور از مرز و ورود به اتحادیه اروپا کمک کنند، یا حتی خود به شکل مهاجران وارد اتحادیه اروپا شوند.

    نخست‌وزیر لهستان در یک کنفرانس خبری بعد از بازدید از یک کارخانه اسلحه‌سازی در گلیویتس در جنوب لهستان گفت: «اکنون وضعیت دارد به طور مستمر و مداوم خطرناک و خطرناک‌تر می‌شود».

    موراویتسکی می‌افزاید: «بی‌تردید، این با هر متر و معیاری یک گام بلند به سوی یک حمله هیبریدی و چندجانبه به خاک لهستان است».

    از زمان شورش کوتاه‌مدت گروه شبه‌نظامی واگنر علیه کرملین در ماه ژوئن، چندین هزار نفر از جنگجویان واگنر به بلاروس نقل مکان کرده‌اند. در این مدت به بیشتر اعضای این گروه پیشنهاد شده که یا به ارتش رسمی روسیه بپیوندند و یا این که به کشور بلاروس که متحد نزدیک روسیه به شمار می‌آید نقل مکان کنند.

    در اواخر هفته گذشته وزیر کشور لهستان گفت که اگر حوادثی در ارتباط با گروه واگنر در امتداد مرزهای لهستان، لیتوانی و لتونی رخ دهد، این سه کشور می‌توانند به این تصمیم مشترک برسند که مرزهای خود با کشور بلاروس را به طور کامل ببندند.

    این ترس‌ها و تهدیدها در شرایطی مطرح می‌شود که در اواخر هفته گذشته آقای لوکاشنکو به اصرار و تأکید گفت که مزدوران واگنر را در مناطق مرکزی بلاروس نگاه خواهد داشت.

    این صحبت‌ها را آقای لوکاشنکو در جریان گفتگویی که هفته گذشته با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه داشت، عنوان کرد. از گفتگوی لوکاشنکو و پوتین نقل شده است که لوکاشنکو به شوخی به پوتین گفته بود که «آن‌ها می‌خواهند به غرب سفر کنند و اگر شد چرخی هم در ورشو بزنند». با این حال در ادامه به تاکید گفته بود که «البته، همان‌طور که توافق کرده‌ایم آن‌ها را در مرکز بلاروس نگه می‌دارم».

    آقای موراویتسکی گفته که در سال جاری تاکنون 16000 تلاش برای عبور از مرز بلاروس و لهستان صورت گرفته است.

    به گفته آژانس مرزی اتحادیه اروپا به نام فرانتکس؛ بین ژانویه تا ژوئن امسال دقیقاً 2312 نفر توانسته‌اند به صورت غیرقانونی از مرزهای بلاروس با اتحادیه اروپا عبور کنند.

    لهستان و لیتوانی هر دو حصارهایی را در امتداد مرزهای خود با بلاروس برپا کرده‌اند تا تعداد افرادی را که به طور غیرقانونی از مرز عبور می‌کنند، کاهش دهند.

    در این میان بلاروس با اتهاماتی مواجه شده است که مهاجران خاورمیانه‌ای را با وعده‌های دروغین دسترسی آسان به اتحادیه اروپا تشویق می‌کند با پروازهای مستقیم قانونی به این کشور سفر کنند و بعد آن‌ها را به سوی مرزها سوق می‌دهد.

    گارد مرزی لهستان می‌گوید که مرزبانان بلاروس مهاجران را کمک می‌کنند تا به طور غیرقانونی، از مناطقی دور از پست‌های بازرسی رسمی، وارد کشور لهستان شوند.

    اظهارات آقای موراویتسکی در آستانه انتخابات پارلمانی پاییز امسال لهستان مطرح می‌شود- و گفته می‌شود که دولت لهستان با اشاره به چنین مسائلی و به عبارت بهتر با تأکید بر اقداماتی که برای تقویت امنیت مرزی خود انجام می‌دهد، خواهان جلب نظر رای‌دهندگان در انتخابات پائیز سال جاری است.

    منبع: شفقنا به نقل از بی بی سی

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.