در ساعت ۲ بامداد یکشنبه، محمد اف با صدای شلیک گلوله در رفح از خواب بیدار شد.او در یک پیام متنی نوشت: «فکر میکنم آنها [نیروهای اسرائیلی] وارد شدند- و درگیریها و تیراندازیها بسیار زیاد بود. خدایا از ما محافظت کن».صدای انفجار بمبها در پیامهای صوتی او شنیده میشد.
محمد اف که نمیخواهد از نام کاملش در این گزارش استفاده کند، نوشت: «ما زیاد به خانه اهمیت نمیدهیم و امروز فقط زنده ماندن و زخمی نشدن برایمان مهم است».
با در پیش بودن تهاجم زمینی اسرائیل و انباشته شدن اکثریت جمعیت غزه در شهر جنوبی رفح، نگرانیهای زیادی وجود دارد که رفح به زودی تبدیل به یک گورستان دستهجمعی خواهد شد.
رمزی بارود، روزنامهنگار فلسطینی به نیوعرب میگوید که «این افراد مدتهاست آسیب دیدهاند، خانهها و اعضای خانوادهشان را از دست دادهاند، به بیمارستانها دسترسی ندارند و همهشان بین دیوارها، دریا و ارتش اسرائیل گیر افتادهاند. وقتی تانکهای اسرائیلی وارد شهر شوند، این ۱.۵ میلیون نفر کجا خواهند رفت»؟
مدافعان حقوق بشر و سازمانهای امدادی میگویند که حمله به رفح فاجعهبار خواهد بود.
احمد بایرام مشاور رسانهای شورای پناهندگان نروژ، با تاکید بر اینکه شرایط در رفح غیرانسانی است، میگوید که «اینجا به معنای واقعی کلمه آخرین پناهگاهی است که برای مردم باقی مانده است».
رفح که پیش از جنگ هم با جمعیتی حدود ۲۸۰۰۰۰ نفر مملو از جمعیت بود؛ در حال حاضر این تعداد بیشتر هم شده و در واقع این شهر ۶۳ کیلومتر مربعی بیش از ۱.۷ میلیون آواره فلسطینی را در خود جمع کرده است.بسیاری از این فلسطینیها در آپارتمانهای شلوغ یا اردوگاههای موقتی که با مواد سست ساخته شدهاند زندگی میکنند. به دلیل پر شدن ظرفیت پناهگاهها، صدها نفر نیز در خیابانها میخوابند. آنها فاقد آب تمیز هستند و بیماری در میانشان بیداد میکند. گرسنگی و قحطی هم قریبالوقوع است و تا همین حالا هم خیلیها خودشان را با دانه پرندگان و غذاهای فاسد زنده نگه داشتهاند.
امدادگران نگران هستند که اگر عملیات زمینی اسرائیل آغاز شود، سیستم امدادرسانی غزه دچار فروپاشی خواهد شد. به هر حال بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل مدت هاست که میگوید رفح آخرین پایگاه حماس است و حمله به آنجا در پیروزی اسرائیل نقش کلیدی خواهد داشت.
با این حال حمله اسرائیل به رفح تبعاتی نیز میتواند به دنبال داشته باشد.حتی گزارشهایی در این زمینه منتشر شده که میگوید اگر اسرائیل به تهاجم خود ادامه دهد، قرارداد صلح چند دههای اسرائیل و مصر در خطر تعلیق قرار خواهد گرفت.
با این حال، سامح شکری وزیر امور خارجه مصر عقیده دارد که این معاهده دستنخورده باقی خواهد ماند؛ اما این مقام مصری در عین حال ابراز نگرانی میکند که حمله اسرائیل به رفح ممکن است باعث سیل گسترده پناهجویان به صحرای سینا شود.
منبع: ایسنا
ثبت دیدگاه