با آغاز طرح جایگزینی خودروهای فرسوده در شهریور ۱۴۰۱ و امضای تفاهمنامه سهجانبه میان ستاد مدیریت حملونقل و سوخت بهعنوان ستاد وقت اسقاط خودروهای فرسوده، انجمن مراکز اسقاط و خودروسازان و با ابلاغ انجمن صنفی، مراکز اسقاط ملزم به پرداخت ارزش لاشه خودرو به مالکان خودروهای فرسوده شدند.
پس از گذشت حدود سهماه از این ابلاغیه، اطلاعیهای ازسوی خودروسازان و به طور خاص ایرانخودرو مبنیبر اینکه صاحبان خودروهای فرسوده حقی نسبتبه ارزش لاشه و اسقاط خودروهای فرسوده ندارند، صادر شد. بر این اساس تعدادی قابلتوجهی از مراکز اسقاط با استناد به این بخشنامه خودروسازان از پرداخت ارزش لاشه خودرو به فرسوده سواران خوددداری کردند.
از دهم بهمنماه سال گذشته که اسقاط خودروهای فرسوده از ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور زیرمجموعه سازمان راهداری به ستاد نوسازی ناوگان و خودروهای فرسوده زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی وزارت صنعت واگذار شد طبیعتا ستاد جدید باید نسبتبه اقدامات ستاد قبلی اظهارنظر میکرد و یکی از مواردی که ازسوی ستاد جدید در سال جاری مورد بررسی قرار گرفت موضوع پرداخت ارزش لاشه خودروهای فرسوده بود و طبق اعلام ستاد نوسازی ناوگان و خودروهای فرسوده پرداخت یا عدمپرداخت ارزش خودرو فرسوده در حوزه اختیارات خودروسازان نیست.
طبق آییننامه اسقاط خودروهای فرسوده مصوب سال ۱۳۸۸ که تا امروز پابرجا بوده و قرار است بهزودی تغییر کند، ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور متولی تعیین ارزش لاشه خودرو فرسوده بوده و باتوجه به اینکه هم اکنون ستاد نوسازی ناوگان و خودروهای فرسوده متولی حوزه اسقاط است، پرداخت ارزش هزینه خودرو فرسوده منوط به نظر این ستاد خواهد بود.
باتوجه به اعلام ستاد نوسازی ناوگان و خودروهای فرسوده طی روزهای گذشته مبنی بر الزام مراکز اسقاط به پرداخت ارزش خودرو فرسوده، مراکز اسقاطی که با استناد به اطلاعیه خودروسازان ارزش لاشه خودرو را تا کنون پرداخت نکردهاند از این پس مکلف به پرداخت ارزش خودرو فرسوده به مالکان هستند در غیر این صورت از طرحهای جایگزینی حذف خواهند شد.
ستاد نوسازی ناوگان و خودروهای فرسوده تعیین ارزش لاشه خودرو فرسوده را به انجمن صنفی مراکز اسقاط واگذار کرده و براین اساس بین ۵ تا ۸میلیون تومان بابت ارزش لاشه به مالکان خودروهای فرسوده پرداخت خواهد شد.
ثبت دیدگاه